Compatibilitati Berbec

Compatibilitati Berbec

Berbecul este o zodie puternica, dominanta si cere multa atentie. Sunt copiii zodiacului si se comporta ca atare. Sunt tafnosi vor ca lucrurile sa se intample asa cum vor ei si nu concep sa piarda niciodata.

Principalele zodii cu care Berbecul este pe aceeasi linie de comunicare sunt Leul si Sagetatorul.

Berbecul si Leul au acelasi tip de zodie, de foc. Au acelasi mod de exprimare a personalitatii fiind astfel, extrem de compatibili. Formeaza un parteneriat extrem de puternic prin intelegerea si suportul pe care si-l acorda fiecaruia. Totusi, ei trebuie sa aiba grija la conflictele bazate pe urmarirea puterii. Ambii se considera leaderul in cuplu si nu este dispus niciunul sa cedeze.

La fel ca si in relatia cu Leul in cea cu Sagetatorul tot energia emanata este ceea ce tine flacara aprinsa intre cei doi. Dornici amandoi de aventura, condusi de o forta fizica incredibila relatia dintre cei doi este exploziva si plina de romantism. Aceeasi problema ca si cu Leul, lupta pentru putere este ceea ce ii poate desparti pe cei doi.

Gemenii, pe de alta parte, pot fi un partener ideal pentru Berbeci. Ei aduc fantezia, voia buna si jocul in relatie iar pe de cealalta parte, Berbecul vine cu energie si vitatlitate. Avand puterea cuvantului, cei nascuti in Gemeni reusesc sa il tempereze pe fiorosul Berbec si sa le rationalizeze actiunile. Partea negativa in acest cuplu este nestatornicia Geamanului – fiind o zodie mobila si in cautare mereu de nou, dar si impulsurile nervoase ale Berbecului.

O alta zodie de aer, Varsatorul, atinge tot coarda mentalului. Guvernat de planeta surprizelor, Uranus, acesta aduce noutate in relatie. Varsatorul este in cautare de ceva inovativ si necunoscut iar Berbecul, prin atitudinea lui de razboinic il va sustine in drumul lui de cucerire a viitorului. Dar Berbecul are nevoie de cineva care sa il stabilizeze si sa ii calmeze nu sa il agite si mai mult.

Poate cea buna varianta pentru Berbec, zodia opusa, Balanta, aduce in relatia cu acesta frumusetea, atractia fata de arta, fata de corectitudine si dreptate. Balantele sunt rabdatoare, stiu sa asculte si mai ales sa inteleaga principiile celeilalte parti. Si pentru ca are nevoie de ajutor in luarea deciziilor transantul Berbec este exact ceea ce are nevoie.

Zodiile de pamant, Taurul si Capricornul aduc in relatia cu Berbecul stabilitatea, exact ceea ce ii lipseste Berbecului. Singurul lucru negativ este duritatea ambelor semne in decizii, seriozitatea excesiva a lor facandu-l pe “vesnicul copil” Berbec sa caute distractia in alta parte.

Fecioara este loiala si de incredere insa poate deveni cateodata mult prea cicalitoare iritandu-l la culme pe Berbec.

Fata de zodiile de apa Berbecul este poate parea mult prea aspru fata de acestea, mai ales fata de Pesti si Rac care la orice cuvant raspicat pot incepe sa planga si sa se inchida in ei. Scorpionul pe de alta parte este excesiv de gelos si nu poate suporta dorinta de libertate a Berbecului.