Compatibilitati Leu

Compatibilitati Leu

Inainte de a prezenta relatia cu fiecare zodie trebuie sa intelegem caracteristicile principale ale acestei zodii. Cei care se nasc sub guvernarea Soarelui sunt personae solare, ce stralucesc atunci cand intra intr-o incapere. Ele atrag mereu privirile.

Ar trebui sa punctam si diferentele intre femei si barbati. Femeile in copilarie sunt, in general, retrase. In aceasta perioada ele privesc lumea, o adulmeca, ca mai apoi, la maturitate, sa isi exprime cu adevarat natura firii lor. Devin, astfel, mult mai increzatoare in fortele proprii si mai impunatoare. Nu oricine poate sa acceada la inima lor. Pentru a le cucerii si a le intra in gratii, barbatul care va reusi sa le cucereasca pe vecie va trebui sa treaca prin teste foarte dure, prin apa si foc, cum s-ar spune. Dar atunci cand inima il va alege fiti siguri ca Leoaica noastra va fi fidela pana la moarte barbatului sau.

Pe de alta parte, barbatul Leu, este in copilarie agitat si dornic sa isi impuna vointa si puterea in fata tuturor. La maturitate, aceasta energie se va tempera putin ramanand doar o enorma incredere in fortele proprii.

Indiferent daca vorbim de barbat sau femeie, un lucru este cert, Leului ii este greu sa fie pe locul doi. In relatie, Leul este cel carec onduce iar lumea se invarte in jurul lui.

In relatia cu Berbecul, lumea poate fi cucerita in doi timpisi trei miscari dar va fi greu ca Berbecul, care si lui ii place pozitia deleader sa accepte ca poate avea un conducator. In cel mai fericit caz, acolo unde exista si alte aspecte care sa ii ajute, poate exista o egalitate acceptata intre cei doi. Vorbim de doua caractere puternice, energice si dornice de a fi in permanenta numarul 1.

Un cuplu Leu – Taur greu pot ajunge la compromis. Taurul nu intelege ideea de a fi un castigator intr-o relatie. Pentru el intelegerea,linistea si dedicarea sunt elementele principale ale unei casnicii trainice. Iar Leului ii displace sa stea langa cineva care se misca cu viteza melcului. Pentru succes, cel care trebuie sa faca compromisul cel mai mare este Taurul si sa incerce, pe cat poate, sa tina pasul cu energicul Leu.

Gemenii pot fi destul de ingaduitori cu atitudinea Leului insa acesta din urma pune foarte mare pret pe fidelitate, ceea ce ii cam lipseste nestatornicului Geaman. Pot avea parte de discutii foarte aprinse. Pot rezista daca Geamanul ii demonstreaza Leului ca poate sa ii aduca stabilitate in relatie si ca doar el este pe primul loc in viata lui.

Racul este sensibil si protector ceea ce Leului ii place. Cu toate acestea Leului ii place sa simta ca si-a castigat cu greu pozitia de conducator in relatie iar Racul tinde sa i-o ofere pe tava. Poate fi o casnicie tipica in care Racul sa joace rolul mamei si sa fie cel care are grija in permanenta ca Leului sa ii fie bine facandu-i toate poftele.

Relatia Leu-Leu este una din cele mai bune din zodiac. Cu toate ca amandoi cauta sa conduca, intre ei exista o compatibilitate incredibila. Se inteleg si se sprijina in tot iar dragostea lor este nemarginita. Se comporta unul fata de celalalt la fel ca si felinele din viata reala.

Cu Fecioara greu ar putea sa se inteleaga Leul. Fecioara este mult prea angrenata in realitate si mult prea critica pentru Leu care se considera perfect.

Cu Balanta, insa, poate avea o comuniunie foarte frumoasa. Balanta cauta pe cineva care sa o ajute sa aleaga atunci cand ea este indecisa iar Leul pe cineva care sa il idolatrizeze si sa il lase sa conduca.

Cu Scorpionul este aproape exclusa orice fel de relatie. Leul este mult prea pueril pentru Scorpion iar acestuia din urma ii place ca partenerul lui sa se implice total in relatie, fiecare sa uite de nevoile lui primare in castigul celor de cuplu.

Cu Sagetatorul ar putea fi o relatie la fel de dinamica ca si cu Berbecul sau Leul si cu discutii la fel de aprinse. Ambii sunt zodii de foc deci avem parte de foarte multa caldura – poate prea multa?

Cu Capricornul greu se poate urni aceasta relatie. Capricornului ii place sa faca in siguranta orice pas si nu accepta sa fie condus de orgolii si ego asa cum se intampla in cazul Leului. Leului nu ii place seriozitatea si cateodata negativismul Capricornului asa ca nu va sta prea mult langa el.

Cu Varsatorul poate fi o relatie amuzanta dar si agitata inacelasi timp. Cu toate ca ambele zodii sunt fixe, Varsatorul este guvernat deplaneta schimbarii, Uranus, facandu-l cateodata sa isi iasa din pepeni pe blandul Leu.

Cu Pestii am putea spune ca este o relatie aproape imposibila. Leul este o zodie dificila si atitudinea lui de om care doreste ca toata atentia sa se indrepte doar catre el il poate face pe Peste sa caute iubirea in alta parte. Cei din Pesti sunt mult prea sensibili, ei cauta protectie, seriozitate si indrumare, lucru aproape imposibil de dat de egoistul Leu.