Copilul Berbec

Copilul Berbec

Argintul viu! Asa il putem denumi pe micutul Berbec. Plin de energie, de veselie, de curiozitate si de agitatie. Copilul Berbec vrea sa incerce tot, vrea sa vada tot, sa nu ii scape nimic.

Guvernat de planeta energiei, Marte, va va da multe dureri de cap cu energia sa debordanta dar mai ales cu puterea cuvantului sau. Vrea sa fie tratat de la egal la egal. Relatia parinte – copil trebuie sa fie una de prietenie. El se asteapta ca parintele sau sa il sustina, sa il ajute, nu sa dea cu pumnul in masa si sa isi impuna vointa.

Are nevoie de indrumare si nu de restrictii. Este adevarat, ca este greu sa il faci sa te asculte, insa cu rabdare si bunavointa dar mai ales cu un zambet si o mangaiere il vei convinge mult mai usor sa iti urmeze sfatul.

El este cel care vrea sa conduca. Daca simte chiar si putin ca incerci sa ii impui ceva, energia sa va refula intr-un mod in care nu iti doresti.

Nu trebuie apostrofat in public. Pentru ca inca de mic, va incerca sa se impuna in grupul sau de prieteni iar pedepsele tale aplicate de fata cu ei ii vor stirbi autoritatea dar mai ales, autoritatea ta in fata lui va avea cel mai mult de suferit.

Pentru ca sangele curge cu o viteza uluitoare este foarte recomandat sa isi consume energia in sport. In primul rand, ar fi potrivite sporturile unu la unu, in care dorinta de a castiga este maxima. Nu sunt excluse nici cele de echipa, pentru el este un om de grup si isi doreste sa simta ca nu este singur, ca are pentru cine sa lupte si, mai ales, ca are sansa sa conduca acea echipa.

Este foarte muncitor si nu se da in laturi de la invatatura. Singurul lucru unde este nevoie de ajutorul parintelui este inconstanta. Fiind foarte agitat si, mai ales, dornic sa invete despre tot ce il inconjoara s-ar putea sa se piarda in prea multe proiecte incepute si neterminate. Aici, vine maturitatea parintelui care sa il tina pe drum pana la finalul acestuia.

Doreste sa fie tratat ca si un om matur si se asteapta ca atunci cand iti pune o intrebare sa ii raspunzi sincer, ca unui om mare 🙂

Este adevarat ca este greu sa tii pasul cu un energia lui, insa bucuriile pe care ti le aduce zilnic prin nazdravaniile sale, parca iau cu mana toata oboseala si nervii acumulati! 🙂