Copilul Fecioara

Copilul Fecioara

Copilul Fecioara nu este un spirit foarte agitat. Este calm si foarte rezervat atunci cand vine vorba de a-si exprima sentimentele. Fecioara este o zodie de pamant, ceea ce ii va impregna micutului spiritul realitatii.

Intelege inca de mic ca toti avem responsabilitati in viata si va incerca sa se conformeze. Este bine, ca in copilarie, sa fie ajutat sa isi exprime si latura creativa dar mai ales sa isi deschida sufletul.

El tinde sa fie foarte serios, mai ales atunci cand vine vorba de scoala si de indatoririle sale fata de colegi si invatatori/profesori. Nu ii place sa fie prins cu garda jos atunci cand vine vorba de note si, probabil, va fi foarte sarguincios si va avea numai note de 10. Nu va face asta pentru a fi pe primul loc, ci pentru ca spiritul sau critic se va manifesta mai ales in ceea ce priveste activitatile sale si apoi ale celor din jur. Practic, el vrea sa atinga perfectiunea inca de mic.

Chiar si atunci cand este la inceput de drum si abia a invatat sa vorbeasca, tot ce isi doreste sa stie este ce are de facut ca lucrurile sa iasa perfect. Inregistreaza tot ce parintii ii spun si daca ei nu fac intru-tocmai asa cum au predicat, copilul Fecioara va avea grija sa ii penalizeze in astfel de momente. De exemplu, daca il invatati ca trebuie sa se spele pe dinti in fiecare seara inainte de culcare, el va va urmari si va va apostrofa daca nu indepliniti aceasta conditie.

Are nevoie de o voce calda si blanda care sa il ajute sa isi descatuseze spiritul artistic. Chiar daca pare foarte serios, inauntrul sau se gaseste un mare artist. Sa nu uitam ca este guvernat de planeta Mercur, ceea ce il poate ajuta sa fie un orator maiastru sau un scriitor extraordinar. Atat doar, sa stie ca din cand in cand seriozitatea poate fi lasata de-o-parte pentru a descatusa spritul creator.

Este un copil care nu va crea probleme in niciun domeniu. Nu ii place sa se certe sau sa ii agreseze pe cei din jur. Nu cauta cu orice pret sa iasa in evidenta pentru a fi admirat de ceilalti. El cauta doar sa isi indeplineasca rostul pe acest Pamant.

Mizati pe inteligenta lui atunci cand il indemnati la diverse activitati. Trebuie sa faca ceva ce ii poate surprinde placut mintea sclipitoare. Sa faca ceva cu adevarat util, sa simta ca nu isi petrece timpul de pomana, ca a construit ceva ce ii poate folosi in viata.