Copilul Leu

Copilul Leu

Acest copil emana multa caldura, atat de multa incat toata lumea este cu ochii atintiti catre el si toti isi doresc sa isi petreaca timpul alaturi de el. Este ceva ce ii atrage catre el. De cand se naste, copilul Leu simte nevoia sa fie in centrul atentiei. Modul in care va reusi acest lucru depinde de educatia primita in primii ani. Daca este invatat ca pentru a fi pe locul intai inseamna sa fii bun la invatatura, sa fii alaturi de ceilalti, sa faci lucruri bune, atunci vorbim de un om ce poate ajunge leader inca de mic.

Aceasta dorinta de a atrage aplauzele publicului il vor urmari mereu, de aceea, mai ales cand este in scoala, isi va dori sa fie cel mai bun, la invatatura, in sport, in arta, oriunde va exista competitie. Este o fire tafnoasa iar parintele trebuie sa reactioneze imediat atunci cand lucrurile nu ies cum isi doreste el. Trebuie invatat ca performanta inseamna si momente in care pierzi si, ba chiar, in aceste clipe inveti din greselile tale pentru a reusi data viitoare.

De obicei, Leilor le este “scris in stele” sa ajunga pe cele mai inalte culmi. Au o minte sclipitoare, invata repede iar ceilalti il urmeaza fara prea multe eforturi. Este orgolios si poate prea mandru cateodata.

In dorinta sa de a-i depasi pe ceilalti va fi foarte constiincios in a-si indeplini atributiile, atat la scoala, cat si in orice proiect in care se va implica. Dorinta sa de a castiga nu cunoaste margini. Am putea spune chiar ca este egoist si concentrat mai mult pe sine. Aici vine indrumarea parintelui care il va invata inca de mic sa tina cont si de dorintele celor din jurul sau, sa nu pericliteze viata celorlalti si sa ia in considerare si sentimentele celorlalti. La inceput va fi putin mai greu sa inteleaga ca nu este singur pe lume si ca, si viata celorlalti conteaza, insa, bunatatea sufletului sau isi va face repede simtita prezenta si va reusi sa fericeasca si sufletele celor dragi.

In casa, in relatia cu parintii sai, va dori sa fie el cel care coordoneaza evenimentele din familie. Trebuie invatat ca un grup se conduce cu tact si cu implicare emotionala. Cu toate acestea daca vreunul din membrii familiei ii pare ca ar fi in pericol este in stare de orice sa il protejeze. Are un suflet foarte bun si nu ii place cand vede ca cineva drag lui are probleme. Are vorba calda si este un prieten de nadejde atunci cand ai nevoie de el, cand ai nevoie de un sprijin sau de un umar pe care sa plangi. Stie sa asculte si sa dea un sfat bun.

Este loial si nu va trada niciodata iubirea sau prietenia. Este inteligent si nu necesita mult timp pentru a-l indruma. Daca parintii vor stii sa ii fie alaturi si sa il invete sa actioneze corect in viata, noi ii prevestim o viata plina de succese pe toate planurile 🙂