Copilul Pesti

Copilul Pesti

Viata copilului Pesti este centrata in jurul sentimentelor. Vorbim de un copil extrem de afectuos si sensibil. Modul in care parintele ii face cunoscuta realitatea este foarte important. El tinde sa se ascunda mult in basme si povesti imaginare. Acumuleaza foarte repede trairile celor din jur si ii va fi foarte usor sa creeze scenarii care nu au legatura cu lumea incojuratoare.

Acest copil invata foarte repede arta disimularii.Va aplica exact ceea ce vede. Daca in casa va avea parte doar de evenimente neplacute, conflicte si lupte de orgolii asa va face si in viata. Ii este foarte usor sa imbrace atitudinea celor de jur si sa isi ascunda suferinta, acoperindu-si adevaratele trairi. Vorbim, astfel, de un semn mutabil in zona trairilor si sentimentelor. Vorbiti mult cu el si aratati-i treptat ce presupune viata de zi cu zi.

Initial va parea inchis si reticent in a-si arata sentimentele dar daca parintele va stii cum sa il faca sa aiba incredere in el ne va incanta cu sufletul sau mare si creativ. Indatoririle se prind greu de el pentru ca nu ii place sa i se spuna ce sa faca sau sa aiba un program bine stabilit. Vamanca cand va dori, va merge cand va dori si va vorbi atunci cand sufletul ii va dicta. Da, este nevoie de multa rabdare cu el dar mai ales de multa bunavointa si intelegere.

In ceea ce priveste scoala orarul fix si obligativitatea unor materii il vor speria si nu il vor atrage foarte tare. Aici revine datoria parintelui sa il sprijine si sa ii prezinte beneficiile atasarii fata de invatamant. Intelege tot ceea ce i se spune si intr-un final se va folosi de imaginatie pentru a razbi in viata. De aceea, materiile lui preferate vor fi romana, desenul si muzica, materii care ii dezvolta spiritul artistic.

Dat fiind faptul ca are o intuitie de invidiat si magia disimularii nu este exclus ca din cand in cand sa apeleze la minciuna pentru a evita apostrofarile sau pentru a se degreva de sarcini. Cu tact il puteti invata puterea adevarului cat si repercusiunile ce apar in urma unui astfel de comportament.

Nu avem nicio indoiala ca acest copilas va inmuia sufletele tuturor cu care intra in contact si ca imaginatia lui depaseste orice limita. Trebuie ajutat sa iasa din lumea viselor pentru a putea face fata mai bine evenimentelor pamantene.