Copilul Rac

Copilul Rac

Copilul nascut sub guvernarea Lunii este inca de cand se naste foarte sensibil si cauta mereu afectiunea si protectia parintilor. Este temator, am putea spune chiar fricos de lumea inconjuratoare. Trebuie sa i se aduca mereu dovezi care sa il ajute sa capete incredere in el si in cei din jur.

Sufletul sau este ca un burete si resimte imediat evenimentele neplacute din familie. Se panicheaza la orice apostrofare si la orice cearta ce apare intre parinti. Are nevoie de un mediu cald, de afectivitate si protectie.

Trebuie ajutat sa reuseasca sa se integreze in grup cu pasi simpli si mici. Nu ii place sa fie bruscat si nu ii sunt de ajutor deloc apostrafarile.

Atunci cand doriti sa nu mai faca un lucru va trebui sa folositi cuvinte blande si va intelege rapid, pentru ca el nu doreste sa provoace suferinta celorlalti.

Cu toate acestea el este foarte sociabil si nu aveti niciun motiv sa credeti ca va fi singuratic, doar ca dureaza ceva mai mult timp pana sa prinda incredere in el si in fortele sale.

In ceea ce priveste scoala dar si inteligenta lui, copilul Rac isi va folosi foarte mult intuitia si va pune suflet in ce face. Absoarbe rapid informatia si poate excela destul de bine la materii precum romana pentru ca are o imaginatie destul de bogata si se apropie foarte mult de arta si de lucrurile creative. Este adevarat, ca la greu, se poate descuraja destul de repede, insa, daca veti actiona asupra psihicului sau la momentul potrivit il puteti aduce chiar in punctul de a excela la invatatura.

Pentru a nu se retrage prea mult in carapacea lui, ii puteti insufla dorinta de a practica un sport astfel incat sa se obisnuiasca cu ideea de grup si sa socializeze mai mult, sa fie mai aproape de alti oameni decat cei din familia sa.

Atasamentul puternic fata de familie dar mai ales fata de mama inseamna ca acest copil cauta, de fapt, siguranta si confortul in viata sa. Caminul este locul cel mai cald unde el isi gaseste echilibrul si linistea. Este punctul unde aveti nevoie sa lucrati cel mai mult. Odata ce va intelege ca lumea nu are orizont si i se va dezvolta dorinta de cunoastere a ceea ce este in exteriorul familiei, veti reusi sa il faceti sa isi gaseasca fericirea si echilibrul emotional.