La naiba cu parentingul modern!

Si tu citesti cat poti de mult de ce presupune parentingul modern? Si tu te lupti cu conceptiile invechite care simti ca iti curg prin vene ca un drog de care nu stii cum sa scapi? Asa suntem toti parintii in zilele de astazi. Stim ca mostenirea generatiilor trecute este grea, AL NAIBII DE GREA si aceasta lupta continua in noi ne duce de multe ori la disperare.

Chiar acum cand scriu aceste randuri tocmai am terminat o serie de urlete (mai mult el decat eu) care mi-au facut zdrente creierii. De ce a urlat? Pentru ca s-a trezit cu fata la cearceaf, ca nu i-a convenit nimic in dimineata asta si pentru ca nu ii pun desenele alea pe care le vrea el. Sa ii pun desenele alea nenorocite, ati spune, nu? Daca as stii care ar fi ele poate i le-as spune. Insa, acesta este unul dintre momentele in care imi pune capac si dau deoparte orice teorie si ne certam parte in parte. Evident, acum castig, dar cine stie cand si cum va veni momentul razbunarii lui.

In clipele ca acestea in vine sa ma duc pe campii sa alerg haotic si sa imi imaginez ca am baut cel putin o sticla de vodka. Imi vine sa dau foc tuturor site-urilor si cartilor de parenting. Imi vine sa il inchid in camera lui si sa ii bag ca in filme mancare pe sub usa. M-as duce departe-departe undeva unde nimeni sa nu ma mai gaseasca ever.

Si, totusi, nu o fac. Am invatat cu timpul sa ma redresez repede. Sa imi indrept creierii cu placa in timp util. Sa inteleg ca, noi, generatia parintilor de acum purtam in carca o mostenire grea. Un bagaj plin de frustrari, de imagini cu bataile din copilarie ce nu pot fi uitate niciodata, jignirile de atunci ce rasuna incontinuu in minte. Am da timpul inapoi si am incerca sa stergem cu buretele toate intamplarile de atunci. Din pacate, intoarcerea in timp nu este posibila si va trebui sa muncim astfel incat copiii noi sa nu aiba parte de aceeasi copilarie ca a noastra. Da, parentingul modern este dificil de aplicat in acest context. Insa, nu este imposibil. Intai trebuie sa ne rezolvam problemele noastre si sa ne vindecam ranile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.